Aandrijving

Elk type aandrijving heeft zijn voor- en nadelen. Bij Norta bieden wij de keuze uit kettingaandrijving met derailleur en naafversnelling met ketting of riem. Jouw Norta-verdeler helpt je graag met het kiezen van de aandrijving die het beste bij jou past.

Derailleur met ketting

Met een derailleursysteem heb je een groot schakelbereik, waardoor je steeds een comfortabele trapfrequentie kan kiezen. Zo rij je gemakkelijk over vlak terrein, maar kan je ook moeiteloos een steile helling beklimmen. Deze systemen zijn bovendien licht en schakelen zeer efficiënt. Onderhoud is eenvoudig, maar zal in vergelijking met naafsystemen frequenter moeten gebeuren.

Shimano Acera

Met de Shimano Acera kan je snel en eenvoudig schakelen. Het robuuste ontwerp zorgt voor een uitstekende krachtoverdracht op alle terrein. Dankzij de sterke roestvrije onderdelen blijven deze versnellingen presteren bij een minimum aan onderhoud.

Shimano Deore

De Shimano Deore is een hoogwaardige groepset die uitermate geschikt is voor gebruik in combinatie met onze meest krachtige e-bike motoren. Door de jarenlange doorontwikkeling en optimalisatie is dit systeem betrouwbaar en duurzaam. De geïntegreerde Linkglide technologie zorgt betere prestaties en minder slijtage.

Norta B5040

Naafversnelling

Naafversnellingen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur aangezien de onderdelen goed beschermd zijn tegen vuil en vocht. Bovendien is het bij een naafversnelling mogelijk om ook bij stilstand te schakelen. Zo kan u alsnog vlot terug vertrekken indien u even vergeten bent van terug te schakelen tijdens het afremmen.

Shimano Nexus 5

E-bikes met middenmotor zorgen voor een zeer aangename rijervaring. Maar ze zorgen ook voor hoge krachten op de versnellingen. Daarom is het belangrijk dat er enkel robuuste en duurzame componenten gebruikt worden. De Shimano Nexus 5 is speciaal ontwikkeld voor e-bikes. De sterke uitvoering zorgt voor betere schakelprestaties. Bovendien heeft deze naaf een groot schakelbereik.

Naafversnelling met riemaandrijving

Voor de overbrenging kan u bij Norta naast de klassieke ketting ook kiezen voor een riemaandrijving. Dit heeft vele voordelen. Zo heeft een riem een aanzienlijk langere levensduur in vergelijking met een ketting en is deze nagenoeg onderhoudsvrij. Een riem loopt soepel zonder dat deze gesmeerd hoeft te worden en kan bovendien niet roesten.

Bij Norta worden enkel de Gates Carbon Drive CDX riemen van Gates Corporation gemonteerd. Gates is de wereldleider op het gebied van riemaandrijvingstechnologieën. De CDX riemen zijn de meest performante uit hun gamma, ontwikkeld voor lange toertochten en off-roadritten onder de moeilijkste omstandigheden. Deze tandriemen hebben een weerbestendige buitenkant van polyurethaan en sterke, rekvrije koolstof trekkoorden.

Enviolo

Met een Enviolo naafversnelling kan u traploos schakelen tussen de hoogste en laagste versnelling. De continue transmissie zorgt ervoor dat u moeiteloos doorheen het volledige versnellingsbereik schakelt. Hierdoor hebt u nooit meer last van gekraak of vastzittende versnellingen. Bovendien kan u zelfs onder hoge belasting feilloos schakelen. De enviolo versnellingsnaaf is nagenoeg geruisloos. Geen geklik of het geluid van een overspringende ketting. De Enviolo naaf heeft een groot versnellingsbereik waardoor zowel fietsen op hoge snelheid als bergop fietsen comfortabel kan. Bij Norta monteren we enkel de TREKKING-naven. Deze zijn geschikt voor de hoge koppels van de e-bike motoren.

Enviolo AutomatiQ

De Enviolo AutomatiQ biedt dezelfde voordelen als de Enviolo maar maakt het fietsen nog comfortabeler. De versnellingsnaaf is niet enkel traploos maar schakelt ook volledig automatisch. Je hoeft enkel de cadans naar eigen wens in te stellen en de Enviolo AutomatiQ zorgt ervoor dat je steeds in de juiste versnelling staat. Door steeds de optimale versnelling in te stellen wordt levensduur ook aanzienlijk verlengd. Wanneer je stopt wordt de e-bike ook automatisch terug in een lagere versnelling gezet zodat je steeds veilig kan vertrekken. Via de mobiele app kan er met het systeem verbinding gemaakt worden zodat de instellingen volledig gepersonaliseerd kunnen worden.